Hemma hos Blooc Friends – Jonas Brandin

Hur mår du idag?

Lämnade i morse ett regnigt Göteborg och befinner mig nu i ett soligt Sthlm, så jag mår prima.

För de som inte vet vem du är, kan du berätta lite om vem du är?

Jag heter Jonas Brandin är 29 år. Bor med min sambo Michael i en gammal härlig lägenhet i Göteborg. Började sälja möbler på sommarlovet som 16 åring och det var där som mitt inredningsintresse tog fart. Efter många år i branschen jobbar jag idag för ett av Sveriges ledande möbelföretag FOGIA och har hand om försäljningen i södra Sverige. Min omgivning skulle nog säga att jag är en flyttfågel, har avverkat 4 lägenheter på 5 år.

Du är ju en otroligt driven person, vad trivs du mest med i din roll?

Vet inte om jag är otroligt driven men det finns en njutning i att se saker växa fram och faktiskt hända.

Om du skulle träffa dig själv som student vad skulle du givit dig själv som karriärstips

Ha orealistiskt höga mål, det kommer ta dig en bit på vägen och att ballofixen i köket på knarrhögsgatan inte är att lita på.

I din roll, har du några förebilder?

Mina kollegor är alla förebilder och jag försöker alltid hålla samma höga kvalité och tempo som dom. Annars inspireras jag mest av folk som kör sitt egna race.

Din stil är: 

Alltid svårt att sätta finger på sin egna stil. Men Frida på Trendenser hade kallat den ”Old Nordic” vilket innebär Danska designklassiker, 70-talstextil i nyproduktion, mustiga färger och hårda kontraster.

Favoritmöbeln hemma?

Mina Wegner fåtöljer.

Vad säger vännerna när de är hemma hos dig?

De brukar alltid bli snack om takhöjden på 3,5 meter annars är det mest jag som predikar om att hålla sig borta från mina fåtöljer med någon form av dryck i handen.

Största inredningsutmaningen just nu?

När jag skall orka sätta upp alla lister som saknas. Än så länge har vi slingrat oss i 1,5 år. Men dom kommer säkert upp lagom till vi skall flytta. Sedan är jag väldigt sugen på att göra egna elementskydd sedan jag såg Lovisa Hägers egengjorda.

Vilket är ditt stoltaste projekt?

När jag totalrenoverade min första lägenhet. Jag blåste ut den på två dagar och lyckades till och med att vara med om en hemskt vattenolycka som jag lyckades undkomma genom att böja vattenröret och skicka ut världens hårdaste vattenstråle genom köksfönstret. Jag var också lite ivrig med tidsplanen. Enligt mina beräkningar skulle renoveringen ta 2-3 veckor, den tog 5 månader.

Bästa köpet?

Våra FROSTA pallar från Ikea. Lika snygga som praktiska.

Vad samlar du på?

Små bord och svarta t-shirts.

Berätta om ditt mest pinsamma köp!

Pinsamt och pinsamt men köpte för många år sedan en ”syntavla” (skall likna en sån som optiker har) i kanvas som jag tyckte va snygg. Det som jag inte (men som min mamma) såg var att det stod ”I love you so wery much”. Den har fått hänga med och står nu på golvet i vardagsrummet. Har dock försökt att måla lite på den för att vilseleda budskapet.

Senaste köp?

Ett par roströda badbyxor och en ny pendel till hallen som jag inte kunde motstå. Det är vår första belysning som Note Design Studio varit med och tagit fram, den heter Persimon då formen påminner om en sharonfrukt. Hur snygg?

Vad är hållbarhet för dig?

Det är motsatsen till slit och släng. Att vi inte bara tänker på att saker skall hålla utan även att miljön alltid är i fokus. Vi får vara rädda om vår lilla planet. Sluta köpa massa skit och ställ krav på de produkter du investerar i.

Läs om hur Blooc arbetar med hållbarhet här!

Vad inspireras du av?

Det mesta från Instagram annars olika magasin. Om man tröttnat lite på alla pråliga hem så rekommenderar jag att följa alla våra fantastiska svenska Arkitektkontor på instagram som exempel här!

Vad tror du om framtidens bostad?

Verkar som om alla börjat investera i riktigt bra material när man bygger nytt vilket känns långsiktigt. Annars tror jag att vi kommer tvingas bo på mindre kvm/person vilket kommer sätta press på alla möbelproducenter. Vi måste ha produkter som fyller mer än en funktion i våra hem, kvadratsmarta möbler helt enkelt.

Nämn ditt bästa stylingtips!

Dagsljus och less is more.

Vad ger du helst bort?

Ge bort en växt.

Hur bra är du på hantera work-life-balance?

Jag tycker att det fungerar bra. När man ofta är på resande fot blir det att man jobbar lite hela tiden, men jag trivs verkligen med det. 9-5 jobb är inget för mig. Plus att det är härligt att jobba med inredning i form av försäljning. Sälj kan lätt bli mekaniskt och påklistrat men har man som jag ren passion för produkterna vi säljer så är oftast jobbet förenat med nöje.

Vilken är din favoritbutik?

COSA home stories

Hur ser en perfekt lördag ut?

Börja med en riktigt stadig frulle sedan sola och bada vid havet för att slutningen möta upp vännerna på stan för att äta och dricka gott.

Vad gör du om 5 år?

Håller säkert på att renovera ett stort gammalt hus utanför stan med Michael.

Om du skulle välja ut en detalj i våra bostäder från Blooc, vad skulle det då vara?

Måste börja att säga att alla Blooc hem känns så äkta. Härliga färg och materialkombinationer. Det känns nutid fast samtidigt som man tagit vara på tidigare sekel. Men måste jag välja ut en detalj som satt sig på näthinnan så är det trapporna. Älskar de färgstarka trapporna med metallräcke. Verkligen husets hjärta.

Läs om bostäder från Blooc här

Sist men inte minst – vem vill du tipsa om för kommande hemma-hos-reportage i Blooc Friends?

Då vill jag tipsa om Sara Hellman eller saramargaretah som hon heter på instagram. Hittade hennes konto när vi höll på att renovera vårt kök i höstas, hon har ett superfint hem med härliga färgkombinationer. Vi var på en gemensam middag i våras och hon är till och med supergullig IRL.

Följ Jonas på Instagram här!

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!