Solhöjden – Björkalund

Björkalund är en ny barnvänlig stadsdel i Norrköping med tallskogen och öppna ängar som närmaste grannar – och tillräckligt nära staden för att ta cykeln till jobbet. En stadsdel med en egen puls. Här säljstartar vi nu det nya bostadskvarteret Brf Solhöjden med 15 radhus ritade av arkitekterna på Blooc om 124 kvm i två plan. Precis som namnet avslöjar präglas kvarteret av det höga och soliga läget med den vackra tallskogen bakom husen som närmsta granne.

Solhöjden utvecklas i samarbete mellan Blooc och Nordhem Bostad där vårt gemensamma fokus på arkitektur och funktionalitet kommer att prägla kvarteret och varje unika hem. Anmäl ditt intresse eller kontakta ansvarig mäklare om du vill veta mer och för att reservera ditt nya drömhem i Björkalund.

Kort fakta om bostäderna

 • Boarea: 124 kvm
 • Sovrum: 3-4 sovrum
 • Energi: Energiklass B
 • Inflytt: Inflytt 2023
 • Pris: Från 3 875 000 kr
 • Antal: 15 radhus
 • Hitta hit

Tidplan

 • Kommande
 • Säljstart
 • Byggstart
 • Inflytt

Intresseanmälan

Arkitekten berättar

Solhöjden blir ett radhuskvarter i den nya stadsdelen Björkalund för den sociala barnfamiljen. Ambitionen från att vi började skissa på kvarteret var att låta bostäderna smälta in i landskapets karaktär, och samtidigt låta den lilla kvartersgatan ödmjukt ta plats i området. Vi ville förstärka höjden projektet ligger på och låta den iögonfallande tallskogen intill bli en tongivande del av kvarteret. Husen är placerade likt ett pärlband på den lilla kvartersgatan, och genom små och större förskjutningar får varje unika hus ut det bästa av sitt läge. Alla hus har bakgårdarna vända mot tallskogen och ett sydvästligt läge som ger härligt soliga terrasser och trädgårdar med fina vyer. Medan trädgårdarna tillåts vara det privata uterummet blir förgårdarna mer semi-privata och sociala. Även här finns plats för mindre möblering – där du kan slå dig ner, prata med grannen och se på när barnen leker med varandra. Inspirationen till den exteriöra färgsättningen har vi hämtat från den fantastiska tallskogen som vackert ramar in kvarterets trädgårdar i bakkant. Alla 15 hus är lika stora, 124 kvadratmeter i två plan. Entréplanen får ett generöst socialt utrymme med härliga ljusinsläpp och terrassdörrar som knyter an med naturen utanför, medan det övre våningsplanet tillåts vara privat för familjen.

Anna Barenghi, arkitekt på Blooc

Läs mer Läs mindre

Bostadsväljaren

Läs mer Läs mindre

Om bostäderna

Precis som namnet avslöjar präglas bostäderna i Brf Solhöjden av sitt höga och soliga läge. Oavsett vilket hus faller dig i smaken, erbjuds du en härlig trädgård i sydvästligt läge med utblick över den härliga tallskogen bakom. Husen är 124 kvadratmeter i två plan. På entréplan möts du av en välkomnande hall med siktlinje hela vägen till terrassdörrarna ut till trädgården. Här har du också ett socialt kök med anslutning till matplats och vardagsrum. Genom pardörrarna i glas tar du dig ut till terrassen med plats för matbord, soffgrupp och en utegrill för härliga middagar med vänner. En trappa upp samlas husets tre sovrum, badrum och ett öppet allrum. Det här våningsplanet tillåts vara privat för hela familjen.

Köket i Solhöjden kännetecknas av neutralt bruna luckor och skåp som möter noggrant utvald materialitet. Köket delas upp i två delar, där delen närmast fönstret blir lite av ett smycke – medan den andra delen präglas av funktionalitet med rostfritt stål, förvaring och matglädje. Vid köksfönstret pryds väggen av ett ljust glaserat kakel upp till tak som ger köket en öppen och ljus känsla. I den andra delen av köket finns gott om förvaring i både bänkskåp och överskåp. Matplatsen är placerad mellan kök och vardagsrum och skapar ett socialt utrymme som bjuder in till härliga middagar. Gavelhusen i Solhöjden får även ett stort fönster och en fönsterdörr som leder ut till terrassen vid matplatsen.

Vardagsrummet karaktäriseras av ett stort fönsterparti mot bakgården som sprider ljus i hela rummet. Pardörrar i glas leder ut till terrassen och den gröna trädgården utanför – när dörren står på glänt suddas linjerna ut mellan ute och inne. På terrassen finns gott om plats för möblering, så som en härlig soffgrupp, matplats och grill. I vardagsrummet finns också ett platsbyggt skrivbord för läxläsning eller hemmakontor.

På den övre våningen samlas husets tre sovrum och ett öppet allrum. Den här våningen tillåts vara privat, där sovrummen är vilsamma, ljusa och väl anpassade för storleken på huset. Alla sovrum är utrustade med garderober och i master bedroom finns även en walk-in closet. Rummen är utformade med en flexibilitet som går att nyttja på det sätt du behöver det som bäst – sovrum, gästrum eller kontor. Det finns även möjlighet att välja till ett fjärde sovrum i stället för allrummet.

Badrummen är moderna och ger en varm och ombonad känsla med klassiska designelement utvalda av arkitekterna på Blooc. På entréplan är badrummet utrustat med dusch, wc och en klassisk kommod från Blooc. Bakom ett draperi i tyg finns värmepannan och plats för extra förvaring eller skötbord. Badrummet på det övre våningsplatsen har också ett mindre badkar. Här finns även tvättmaskin och torktumlare så du slipper släpa tvätt mellan våningsplanen.

Läs mer

Här kan du bo för 16 371 kr/mån
inkl. avgift och bolånekostnader baserat
på bolånekalkyl från SBAB.

Mäklare

Design & material

Bostäderna i Solhöjden kännetecknas av en interiör edition noggrant utvald av arkitekterna på Blooc. Editionen får krispiga och gräddiga kulörer som möter mörka, djupa och mjuka kontraster. Vackra mörk betsade träslag och naturmaterial dominerar och ger editionen ett organiskt och elegant formspråk. Skandinavisk enkelhet och minimalism i en ny tappning. Jordnära, kontemporärt och elegant.

Läs mer Läs mindre

Vi erbjuder dig som vill köpa en bostad
i Brf Solhöjden en trygg och personlig bostadsaffär
genom vårt samarbete med Handelsbanken

INTERVJU MED BANKEN

Om området

En barnvänlig stadsdel med tallskogen och öppna ängar som närmaste grannar – och tillräckligt nära staden för att ta cykeln till jobbet. Strax söder om Vrinnevisjukhuset växer Norrköpings nya och populära stadsdel Björkalund fram. Här byggs inte bara bostäder med villor, radhus, parhus och lägenheter, utan även en helt ny förskola med natt- och helgomsorg och en egen livsmedelsbutik som planerar stå färdiga till hösten 2022.

I närområdet hittar du härliga promenadstråk, motionsspår och parker och när andan faller på kan du ta en cykeltur och vara inne i Norrköping på ett naffs, närmare sagt 10 minuter. 5 minuter från Björkalund ligger även Vilbergsen centrum med skola, vårdcentral och serviceutbud så som apotek, restaurang och gym.

Björkalund blir en stadsdel med en egen puls – här kommer du känna naturen, höra den, andas den. Samtidigt kommer du aldrig tappa känslan av att ha en stad nära intill. Välkommen till Björkalund!

I närområdet

Läs mer Läs mindre

En boendeapp som gör det lite
enklare att köpa, äga och bo i en
bostad från Blooc.

BLOOC HOME

Intresseanmälan

Årets nollfelsaktör – Husen i Solhöjden
byggs av Derome som är den aktör i
branschen med flest bostäder som har
slutbesiktigats utan anmärkningar

SÅ BLIR DIN BOSTAD TILL

Vår ambition är alltid att skapa bostadskvarter som kombinerar urban karaktär och enklare liv nära natur som främjar en hållbar livsstil för den sociala barnfamiljen – så som närhet till natur, rekreation, förskolor och bra kommunikation. Med platsens karaktär och kvalitéer som utgångspunkt eftersträvar vi att skapa gaturum med naturliga mötesplatser som främjar livet i kvarteret och det gröna rummet utanför.

När våra arkitekter börjar rita bostäderna är målet att skapa ett hållbart och väldesignat hem som håller över tid – med flexibel rumslighet som går att nyttja på det sätt du behöver det som bäst. Våra bostäder har energiklass B och i största möjliga mån väljer vi miljövänliga material och energisnåla produkter. Det  er en snäll bostad – både för plånbok och miljön.

Läs mer om hur din bostad blir till

 • Hus 1
  124 kvm, 5 rok
  325 kvm tomt
  5 230 kr/mån
  Bokad
  4 395 000 kr
 • Hus 2
  124 kvm, 5 rok
  200 kvm tomt
  5 230 kr/mån
  Bokad
  4 150 000 kr
 • Hus 3
  124 kvm, 5 rok
  197 kvm tomt
  5 230 kr/mån
  Till salu
  3 960 000 kr
 • Hus 4
  124 kvm, 5 rok
  198 kvm tomt
  5 230 kr/mån
  Till salu
  3 875 000 kr
 • Hus 5
  124 kvm, 5 rok
  200 kvm tomt
  5 230 kr/mån
  Till salu
  3 960 000 kr
 • Hus 6
  124 kvm, 5 rok
  202 kvm tomt
  5 230 kr/mån
  Till salu
  4 150 000 kr
 • Hus 7
  124 kvm, 5 rok
  311 kvm tomt
  5 230 kr/mån
  Bokad
  4 325 000 kr
 • Hus 8
  124 kvm, 5 rok
  305 kvm tomt
  5 230 kr/mån
  Bokad
  4 325 000 kr
 • Hus 9
  124 kvm, 5 rok
  202 kvm tomt
  5 230 kr/mån
  Såld
 • Hus 10
  124 kvm, 5 rok
  202 kvm tomt
  5 230 kr/mån
  Bokad
  3 960 000 kr
 • Hus 11
  124 kvm, 5 rok
  199 kvm tomt
  5 230 kr/mån
  Såld
 • Hus 12
  124 kvm, 5 rok
  197 kvm tomt
  5 230 kr/mån
  Bokad
  3 960 000 kr
 • Hus 13
  124 kvm, 5 rok
  196 kvm tomt
  5 230 kr/mån
  Till salu
  3 96 0000 kr
 • Hus 14
  124 kvm, 5 rok
  208 kvm tomt
  5 230 kr/mån
  Bokad
  3 875 000 kr
 • Hus 15
  124 kvm, 5 rok
  319 kvm tomt
  5 230 kr/mån
  Såld

På kartan

Tipsa en vän

Inte det du drömmer om? Önska var du vill att vi utvecklar nästa bostadsområde.

Prova nu!
Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!