Solhöjden, Björkalund

Hitta ditt nya drömhem i Björkalund! Björkalund är en ny barnvänlig och populär stadsdel i Norrköping – tillräckligt nära staden för att ta cykeln till jobbet. Här utvecklar Blooc i samarbete med Nordhem Bostad 15 nya arkitektritade radhus om 124 kvm i två plan. Precis som namnet avslöjar präglas kvarteret av höga och soliga lägen intill den vackra tallskogen bakom husen som närmsta granne. Välkommen till Solhöjden i Björkalund – där arkitektur och funktionalitet präglar kvarteret och varje unika hem, en stadsdel med en egen puls. Anmäl ditt intresse för att boka ditt nya drömhem.

 

Kort fakta om bostäderna

 • Antal: 15 radhus
 • Upplåtelseform: Bostadsrätter
 • Boarea: 124 kvm, 3-4 sovrum
 • Pris: Från 3 875 000 kr
 • Avgift: 6 850 kr/mån
 • Energiklass: B
 • Tillträde: Inflytt Q2 2024
 • Ort: Norrköping
 • Hitta hit

Tidplan

 • Kommande
 • Säljstart
 • Byggstart
 • Inflytt

Arkitekten berättar

Solhöjden blir ett radhuskvarter i den nya stadsdelen Björkalund för den sociala barnfamiljen. Ambitionen från att vi började skissa på kvarteret var att låta bostäderna smälta in i landskapets karaktär, och samtidigt låta den lilla kvartersgatan ödmjukt ta plats i området. Vi ville förstärka höjden projektet ligger på och låta den iögonfallande tallskogen intill bli en tongivande del av kvarteret. Husen är placerade likt ett pärlband på den lilla kvartersgatan, och genom små och större förskjutningar får varje unika hus ut det bästa av sitt läge. Alla hus har bakgårdarna vända mot tallskogen och ett sydvästligt läge som ger härligt soliga terrasser och trädgårdar med fina vyer. Medan trädgårdarna tillåts vara det privata uterummet blir förgårdarna mer semi-privata och sociala. Även här finns plats för mindre möblering – där du kan slå dig ner, prata med grannen och se på när barnen leker med varandra. Inspirationen till den exteriöra färgsättningen har vi hämtat från den fantastiska tallskogen som vackert ramar in kvarterets trädgårdar i bakkant. Alla 15 hus är lika stora, 124 kvadratmeter i två plan. Entréplanen får ett generöst socialt utrymme med härliga ljusinsläpp och terrassdörrar som knyter an med naturen utanför, medan det övre våningsplanet tillåts vara privat för familjen.

Anna Barenghi, arkitekt på Blooc

Läs mer Läs mindre

Intresseanmälan

Bostadsväljaren

 • Hus 1
  124 kvm, 5 rok
  325 kvm tomt
  6 528 kr/mån
  Bofaktablad
  Till salu
  4 395 000 kr
 • Hus 2
  124 kvm, 5 rok
  200 kvm tomt
  6 528 kr/mån
  Såld
 • Hus 3
  124 kvm, 5 rok
  197 kvm tomt
  6 528 kr/mån
  Såld
 • Hus 4
  124 kvm, 5 rok
  198 kvm tomt
  6 528 kr/mån
  Bofaktablad
  Till salu
  3 875 000 kr
 • Hus 5
  124 kvm, 5 rok
  200 kvm tomt
  6 528 kr/mån
  Såld
 • Hus 6
  124 kvm, 5 rok
  202 kvm tomt
  6 528 kr/mån
  Såld
 • Hus 7
  124 kvm, 5 rok
  311 kvm tomt
  6 528 kr/mån
  Såld
 • Hus 8
  124 kvm, 5 rok
  305 kvm tomt
  6 528 kr/mån
  Bofaktablad
  Till salu
  4 325 000 kr
 • Hus 9
  124 kvm, 5 rok
  202 kvm tomt
  6 528 kr/mån
  Såld
 • Hus 10
  124 kvm, 5 rok
  202 kvm tomt
  6 528 kr/mån
  Såld
 • Hus 11
  124 kvm, 5 rok
  199 kvm tomt
  6 528 kr/mån
  Såld
 • Hus 12
  124 kvm, 5 rok
  197 kvm tomt
  6 528 kr/mån
  Såld
 • Hus 13
  124 kvm, 5 rok
  196 kvm tomt
  6 528 kr/mån
  Bofaktablad
  Till salu
  3 960 000 kr
 • Hus 14
  124 kvm, 5 rok
  208 kvm tomt
  6 528 kr/mån
  Såld
 • Hus 15
  124 kvm, 5 rok
  319 kvm tomt
  6 528 kr/mån
  Såld
Fler bostäder

Om bostäderna

Precis som namnet avslöjar präglas bostäderna i Brf Solhöjden av sitt höga och soliga läge. Oavsett vilket hus faller dig i smaken, erbjuds du en härlig trädgård i sydvästligt läge med utblick över den härliga tallskogen bakom. Husen är 124 kvadratmeter i två plan. På entréplan möts du av en välkomnande hall med siktlinje hela vägen till terrassdörrarna ut till trädgården. Här har du också ett socialt kök med anslutning till matplats och vardagsrum. Genom pardörrarna i glas tar du dig ut till terrassen med plats för matbord, soffgrupp och en utegrill för härliga middagar med vänner. En trappa upp samlas husets tre sovrum, badrum och ett öppet allrum. Det här våningsplanet tillåts vara privat för hela familjen.

Köket i Solhöjden kännetecknas av neutralt bruna luckor och skåp som möter noggrant utvald materialitet. Köket delas upp i två delar, där delen närmast fönstret blir lite av ett smycke – medan den andra delen präglas av funktionalitet med rostfritt stål, förvaring och matglädje. Vid köksfönstret pryds väggen av ett ljust glaserat kakel upp till tak som ger köket en öppen och ljus känsla. I den andra delen av köket finns gott om förvaring i både bänkskåp och överskåp. Matplatsen är placerad mellan kök och vardagsrum och skapar ett socialt utrymme som bjuder in till härliga middagar. Gavelhusen i Solhöjden får även ett stort fönster och en fönsterdörr som leder ut till terrassen vid matplatsen.

Vardagsrummet karaktäriseras av ett stort fönsterparti mot bakgården som sprider ljus i hela rummet. Pardörrar i glas leder ut till terrassen och den gröna trädgården utanför – när dörren står på glänt suddas linjerna ut mellan ute och inne. På terrassen finns gott om plats för möblering, så som en härlig soffgrupp, matplats och grill. I vardagsrummet finns också ett platsbyggt skrivbord för läxläsning eller hemmakontor.

På den övre våningen samlas husets tre sovrum och ett öppet allrum. Den här våningen tillåts vara privat, där sovrummen är vilsamma, ljusa och väl anpassade för storleken på huset. Alla sovrum är utrustade med garderober och i master bedroom finns även en walk-in closet. Rummen är utformade med en flexibilitet som går att nyttja på det sätt du behöver det som bäst – sovrum, gästrum eller kontor. Det finns även möjlighet att välja till ett fjärde sovrum i stället för allrummet.

Badrummen är moderna och ger en varm och ombonad känsla med klassiska designelement utvalda av arkitekterna på Blooc. På entréplan är badrummet utrustat med dusch, wc och en klassisk kommod från Blooc. Bakom ett draperi i tyg finns värmepannan och plats för extra förvaring eller skötbord. Badrummet på det övre våningsplatsen har också ett mindre badkar. Här finns även tvättmaskin och torktumlare så du slipper släpa tvätt mellan våningsplanen.

Läs mer om våra bostäder

Läs mer

Design & material

Bostäderna i Solhöjden kännetecknas av en interiör edition noggrant utvald av arkitekterna på Blooc. Editionen får krispiga och gräddiga kulörer som möter mörka, djupa och mjuka kontraster. Vackra mörk betsade träslag och naturmaterial dominerar och ger editionen ett organiskt och elegant formspråk. Skandinavisk enkelhet och minimalism i en ny tappning. Jordnära, kontemporärt och elegant.

Väldesignade hem

Läs mer Läs mindre

Bostäder med låg elförbrukning
och klimatavtryck – smart för både
miljön och plånboken

VÅRA BOSTÄDER

Mäklare

Om området

En barnvänlig stadsdel med tallskogen och öppna ängar som närmaste grannar – och tillräckligt nära staden för att ta cykeln till jobbet. Strax söder om Vrinnevisjukhuset växer Norrköpings nya och populära stadsdel Björkalund fram. Här byggs inte bara bostäder med villor, radhus, parhus och lägenheter, utan även en helt ny förskola med natt- och helgomsorg som planerar invigning i januari 2023 och en egen livsmedelsbutik som planerar stå färdig 2023.

I närområdet hittar du härliga promenadstråk, motionsspår och parker och när andan faller på kan du ta en cykeltur och vara inne i Norrköping på ett naffs, närmare sagt 10 minuter. 5 minuter från Björkalund ligger även Vilbergsen centrum med skola, vårdcentral och serviceutbud så som apotek, restaurang och gym.

Björkalund blir en stadsdel med en egen puls – här kommer du känna naturen, höra den, andas den. Samtidigt kommer du aldrig tappa känslan av att ha en stad nära intill. Välkommen till Björkalund!

Intresseanmälan

Så blir din bostad till

Vi har hand om hela kedjan – från skog till färdigt hus. Våra bostäder ritas av våra egna arkitekter och byggs helt i trä i en av Deromes innovativa träfabriker. När våra arkitekter ritar våra bostäder gör dom det utifrån ett slow design-perspektiv. Det innebär att vi förbättrar och förnyar lösningar och uttrycket i våra bostäder över tid med enkla och hållbara medel, i stället för att rita om och rita nytt. Att arbeta utifrån ett slow design-perspektiv är ett hållbart sätt att skapa hem som kommer kännas i tiden hela livet.

Läs mer om hur bostaden blir till

Läs mer Läs mindre

Vi har hand om hela kedjan. Våra bostäder
ritas av våra egna arkitekter och byggs helt i trä
i en av Deromes innovativa träfabriker. Här kan
du läsa hela resan från skog till färdigt hus.

SÅ BLIR DIN BOSTAD TILL

Bostadens klimatavtryck (CO2e/m2 BTA)*

 • Produktskede: 99,7
 • Transporter: 5,5
 • Byggspill: 4,5
 • Energiåtgång: 3,0
 • Total: 113

*Avser beräkning av A-skede, skillnader kan uppstå mot senare klimatdeklaration.

Att köpa nyproduktion

När du ska köpa en ny bostad är det mycket information du behöver ta del av och det kan ibland kännas övermäktigt och svårt att få grepp om alla delar. Speciellt då det också är så mycket annat praktiskt som tar tid: flyttbil, försäkringar, adressändring… vi förstår! För att göra det så enkelt som möjligt har vi samlat upp vanliga frågor, enkla tips och råd och instruktioner som gör det lite enklare att köpa, bo i och ta hand om din nya bostad. Här kan du läsa om hur det går till att köpa nyproduktion – från att du gör en första intresseanmälan till att du får nycklarna till din nya bostad och efter du har flyttat in.

Så går det till att köpa en bostad från Blooc

En personlig och trygg bostadsaffär
i samarbete med Nordea – läs intervjun
med banken för frågor och svar

INTERVJU MED BANKEN

Bolånekalkyl

 • Pris: 3 875 000 kr
 • Lånebelopp: 70%
 • Räntesats: 4,67%
 • Grönt Bolån: -0,1%
 • Amortering: 1%
 • Avgift: 6 850 kr
 • Boendekostnad: 19 390 kr/mån*

Kalkylen är baserad på från-pris i projektet. Räntesats från SBABs aktuella listränta (29 januari 2024). Observera att driftkostnader tillkommer (se beräkning bland dokumenten). Kontakta ansvarig mäklare eller läs den ekonomiska kalkylen för mer information.

Läs vårt reportage med Fredrika
som bor i en bostad utvecklad av
Blooc i Brf Siken, Borsökna!

BLOOC FRIENDS

Vill du veta mer om bostäderna?

Anmäl ditt intresse eller kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer! Visningar sker löpande på mäklarens kontor eller ute på plats vid projektet – vi har även ett möblerat visningshus som du kan besöka. Om du vill boka en bostad är det först till kvarn-principen som gäller! Men du kan alltid reservera en bostad innan du är redo att teckna ett avtal.

Läs mer Läs mindre

På kartan

Tipsa en vän

Inte det du drömmer om? Önska var du vill att vi utvecklar nästa bostadsområde.

Prova nu!
Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!