Läs vår artikel med Stefan – VD på Blooc

När startades Blooc?

Blooc startades 2011 och det första projektet lanserades 2012 och bestod av ett parhusområde på Värmdö med 20 parhus. Det skulle sedan komma att utvecklas till det största bostadsområde som Blooc utvecklat med omkring 95 stadsradhus och parhus vid namn Mörtnäs Hagar. Sedan starten har Blooc utvecklat 13 bostadsområden i Stockholm och Uppsala, alltid utanför stadskärnan – något som vi valt att kalla Modern Suburban living. EkeröVallentunaTäby och Lindbacken i Uppsala är ytterligare exempel på områden där vi utvecklat bostadskvarter. Idag är Blooc AB delägt av Deromegruppen, en av Sveriges största träindustrier.

Vad utvecklar ni för bostäder?

Den första bostadsprodukt som Blooc utvecklade var en stadsradhus- och parhusprodukt som vi kallar Blooc House. Sedan 2017 har vi utvecklat vårt produktutbud och har idag tre ytterligare bostadsprodukter för att kunna erbjuda en bred målgrupp prisvärda bostäder med klassisk Blooc-känsla. Vi är också stolta över att framöver även kunna erbjuda hyreslägenheter. Våra arkitekter utvecklar våra bostäder utifrån ett starkt målgruppstänk och det har sedan starten varit viktigt för oss att alltid ha tillgängliga priser på våra bostäder. Det betyder att de allra flesta ska ha råd att antingen hyra eller köpa en bostad utvecklad av Blooc. De bostadsprodukter vi utvecklat sedan 2017 är Blooc Flat en generös lägenhetsprodukt för nära city-lägen, Blooc Apartment – en yteffektiv lägenhetsprodukt som erbjuds som hyreslägenheter eller prisvärda bostadsrättslägenheter och Blooc Villa – lillasystern till vår bostadsprodukt Blooc House.

Vad skiljer Blooc från andra bostadsutvecklare?

Vi får ofta höra att våra bostäder inte ser ut och upplevs som klassisk nyproduktion. Det som skiljer Blooc från andra bostadsutvecklare är detaljerna. Vi lämnar inga detaljer åt slumpen. Våra arkitekter ritar till och med all inredning själva och de detaljer som får en unik Blooc-design kallar vi för Blooc Objects. Det kan handla om allt från kök ner till en badrumslampa. Vi älskar också färg och genom åren har det kommit att bli lite av vårt DNA. Varje år tar våra arkitekter fram en ny edition, en färgskala som är lika delar klassisk som i tiden. De olika kulörerna i editionen används sedan på utvalda material och detalj i interiören, som att köket får en ny färg till exempel. Jag hoppas och tror att vi uppfattas som en nytänkande bostadsutvecklare och att bostadsköparna upplever det som smart att köpa en bostad utvecklad av Blooc eftersom man till ett rimligt pris får mycket värde för pengarna.

Hur många bostadsområden gör ni per år?

Målsättningen på sikt är att göra 4-6 bostadsområden med stadsradhus/parhus och 4-6 bostadsområden med lägenheter per år men vi är långsiktiga i vårt tänk och skyndar långsamt. Vår långsiktiga målsättning är också att lansera Blooc på fler marknader men först skall vi nå vårt mål på den svenska marknaden. Hittills har vi utvecklat bostadsområden i Stockholm och Uppsala men under 2019 lanserar vi bostadsområden på fler platser i Sverige.

Hur ser ni på hållbarhet?

Hos oss arbetar arkitekter, marknadsförare, projektledare och affärsutvecklare och vi brinner alla för hållbarhet. Vi har bestämt oss för att göra det vi kan för att utveckla så hållbara bostäder som vi kan. En av de strategiska val vi gjort är att vi endast utvecklar bostäder i trä. För oss är det ett självklart val ur många aspekter. Här kan du läsa mer om varför trä är det bästa valet när det kommer till bostadsproduktion.  Vi strävar också på att bli bättre på att kommunicera till våra bostadsköpare om hur de kan leva mer hållbart i sina bostäder och har alltid med hållbarhet när vi utformar ett bostadsområde.

Vad är Önska område™  för något?

Önska område™ är en unikt utvecklad tjänst där vi låter bostadsköpare som intresserat sig för Blooc vara med och påverka var vi utvecklar nästa bostadsområde. Det är viktigt för oss att lyssna in och utveckla bostäder och områden där människor faktiskt vill bo. Prova nu! 

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!