Blooc 2019 – Årsresumé

God jul och gott nytt år! Vi på Blooc vill tacka för 2019 och bjuder på en årsresumé!

 

Januari

Året inledde vi med Stora Infradagen där Camilla Käll, en av Bloocs grundare och marknadschef, deltog i en paneldebatt om framtidens hållbara samhällsbyggare och lyfte frågan om att inkludera unga kollegor i de strategiska besluten. Debatten som ägde rum på Svenskt Näringsliv av Maskinentreprenörerna sändes på SVT.

 

Februari 

I februari tecknade Blooc avtal med TB-gruppen om ett nytt bostadsprojekt i Upplands Väsby. Läs mer om projektet här!

Bloocs delägare Derome, en av Sveriges största träindustrier, undertecknade bygg- och anläggningssektorns färdplan med målet att uppnå helt fossilfria verksamheter år 2045! Läs hela artikeln

Vårt bostadsprojekt Viggbyholm i Täby blev slutsålt!

 

Mars

I mars publicerades en artikel i Fastighetssveriges Mipim-utgåva där Camilla Käll, marknadschef på Blooc, gjorde en framtidsspaning av den svenska bostadsbranschen. Läs hela artikeln här!

Blooc och Serafim Fastigheter tecknade avtal om ett nytt bostadsprojekt med parhus i Sollentuna.

Blooc-trappan agerade modell när Åhlens visade upp vårens finaste väskor!

 

April

I april inledde Blooc och Faskunge Fastigheter ett samarbete för ett nytt bostadsområde i Borsökna, strax utanför centrala Eskilstuna.

I april lanserade vi också vårt första bostadsprojekt med produkten Villa i Sollentuna. Läs om Brf Opal här!

 

Maj

Under maj månad rullade Mark och Erik runt i vår kaffemoppe med kampanjen Önska Område™ både i centrala Stockholm och i Eskilstuna. Missade du moppen? Ingen fara – du också vara med att påverka och önska var vi utvecklar nästa bostadsområde! Prova nu!

Juni

Juni inleddes med att vi tecknade avtal för vårt fjärde bostadsområde i samarbete med Gillöga i Lindbacken, strax utanför centrala Uppsala. Läs artikeln här!

Vårt bostadsprojekt Brf Opal om 14 parhus i Häggvik, Sollentuna avropades och produktionen påbörjades!


Vi inledde ett långsiktigt samarbete med Pandy för att tjänstifiera hemmet för våra kunder! Läs mer om samarbetet här!

Camilla Käll från Blooc och Ankie Bandstigen från Faskunge Fastigheter deltog i Tunainfluensers podcast om varför vi tror på Eskilstuna och utvecklingen av det gemensamma projektet i Borsökna.

Juni avslutades med konferens och fabriksbesök hos vår delägare Derome i Varberg!

Juli

I juli deltog vi på Almedalen i Visby tillsammans med vår kampanj Önska Område™ som gjorde stor succé!

 

 

Augusti

Efter semestern lanserades Brf Svanmossen om 19 nya stadsradhus i Uppsalas finaste område – Lindbacken. Brf Svanmossen blev det fjärde projektet Blooc och Gillöga utvecklat tillsammans i området och följdes upp av en försäljningssuccé kort efter lansering.

 

 

September

Blooc fick förnyat förtroende och inledde samarbetet om den andra etappen med bostäder i Borsökna, Eskilstuna tillsammans med Faskunge Fastigheter! Läs om vårt kommande projekt Brf Harren!

Stefan Gustavsson, en av grundarna och VD på Blooc, deltog under Business Arena i Stockholm. På plats utanför serverade Mark och Eric kaffe och berättade om hur Blooc unika tjänst Önska Område™ fungerar.

Som en förlängning av samarbetet med Pandy identifierades ett behov av en digital infrastruktur för att möjliggöra den tjänstifiering Blooc och Pandy vill åstadkomma för de som köper en bostad i något av de projekt som Blooc utvecklar. I september inledde därför Blooc ett samarbete med Glue för att erbjuda våra kunder Glue Lock till ett rabatterat pris.

 

 

Oktober

Blooc x Hedvig – ett nytt smart samarbete för att det ska vara enkelt att leva i en bostad från Blooc! Hedvig erbjuder smarta och enkla hemförsäkringar som utmanar den uråldriga och konservativa försäkringsbranschen. Läs hela artikeln!

Efter försäljningssuccén avropades vårt projekt Brf Svanmossen och produktionen av bostäderna påbörjades!

Henni Ruohonen, arkitekt på Blooc deltog i ett panelsamtal på Samhällsbyggardagarna. Blooc, Huddinge kommun, Stockholms stad och Derome samtalade om hur man även i tidiga detaljplaneskeden kan arbeta tillsammans med produktionsförankrad arkitektur. Det fanns en klar vilja från arkitekt, kommun, stad och produktion att jobba mer som ett team.

Bloocs delägare Derome klädde virkespaketen i rosa och hade en egen insamlingsbössa för att stötta Rosa Bandet.

Vi fick också klartecken på uppförande av en ny förskola i bostadsområdet Borsökna där vi bland annat utvecklar bostadsområdet Brf Siken och den kommande etappen Brf Harren! Läs mer om förskolan här.

 

November

I november deltog Stefan Gustavsson, vd på Blooc, på Bostadsdagen med många intressanta seminarier om framtidens bostadsutveckling!

Brf Siken i Borsökna avropades och produktionsstartades! Projektet omfattas av 23 stadsradhus ritade av arkitekterna på Blooc.

 

 

December

När året börjar lida mot sitt slut har vi glädjen att se fram emot ännu ett nytt bostadsområde! I december tecknade Blooc och Titania avtal om uppförande av ett nytt bostadsprojekt i Valsjöberget strax utanför Åkersberga i Österåker kommun. Läs mer om samarbetet!

Året avslutar vi med att berätta att vi nu inleder ett nytt samarbete för att göra det enkelt att leva i en bostad från Blooc! Samarbetet med Techbuddy förenklar för de som köper en bostad från Blooc och hjälper våra bostadsköpare att skapa smarta digitala hem! Läs mer om samarbetet!

 

God jul och gott nytt år önskar vi på Blooc! 

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!