Blooc Årsresumé 2020

År 2020 kanske kommer att gå till historien som ett av de märkligaste åren i nutid. Vi har respekt för och känner ett stort medlidande för alla de branscher, företag och enskilda individer som drabbats hårt av den rådande pandemin – till alla de som har förlorat någon och för den enorma insats som vården har gjort. På Blooc har vi arbetat hårt efter ett ledord som har inneburit att vi har fått ställa om – men trots detta är vi oerhört tacksamma och glada för att vi har hållt oss starka. Vi har tecknat flera spännande samarbetsavtal, fortsatt lansera nya projekt och inte behövt flytta fram produktion eller inflytt på grund av pandemin. Vårt ledord har varit och är fortsatt: Vi ställer inte in – vi anpassar oss.

Vi vill uttrycka ett stort tack för det här året och önska er en god jul och ett gott nytt år! Innan vi blickar fram mot ett spännande och förhoppningsvis annorlunda 2021 så vill vi bjuda på Bloocs årsresumé av det här året!

 

Januari

Året inleddes med att vårt fjärde bostadsprojekt i Lindbacken, Brf Svanmossen, som vi utvecklar tillsammans med Gillöga såldes slut på bara några månader.

 

Under hösten påbörjades diskussioner mellan Blooc och Elbilio och i januari inleddes ett samarbete mellan parterna.

”Det måste vara enkelt att leva i våra bostadsområden. Med det menar vi inte bara genomtänkta planlösningar där livet kan hända, utan också goda kommunikationer och närhet till service. Samarbetet med Elbilio möjliggör att vi ytterligare kan förenkla för våra bostadsköpare. Att ha två bilar blir plötsligt mycket mindre intressant när det finns en bil på din kvartersgata att hyra”, säger Iris Vesterberg, Blooc.

 

Februari

Blooc och SHH Bostad tecknade avtal om det nya bostadsprojektet Slottsträdgården i Steninge Slottsby, Sigtuna. Slottsträdgården omfattas av omkring 32 nya stadsradhus ritade av arkitekterna på Blooc.

 

I februari fick vi med glädje meddela att Blooc inleder ett långsiktigt samarbetet med det svenska elbolaget GodEl.

”Det är en självklarhet för oss att den el som används i våra bostäder bör vara så hållbar som bara är möjligt. Därför känns det otroligt skönt att kroka arm med Sveriges mest hållbara elbolag och att vi tillsammans kan vägleda våra bostadsköpare till att göra ett hållbart elbolags-val när de flyttar in i sin nya bostad”, säger Camilla Käll, Marknad- & Försäljningschef på Blooc.

 

I februari säljlanserades Bloocs och Titanias gemensamma bostadsprojekt Skogsgungan, Valsjöskogen strax utanför Åkersberga. Skogsgungan blir ett nytt naturskönt bostadsområde om 30 stadsradhus ritade av arktiekterna på Blooc.

 

Mars

Med anledning av det allvarliga läget som snabbt utvecklades på hemmaplan i Sverige i början på 2020 berättade Stefan Gustavsson, vd på Blooc, om hur vi hanterar situationen. ”Vårt ledord i dessa tider är: Vi ställer inte in – vi anpassar oss.” Läs hela nyheten här.

 

I Mars flyttade de första lyckliga bostadsköparna i Brf Opal in i området!

”Vi känner oss nöjda med hur produktionen i fabrik och entreprenaden på plats har löpt på i Häggvik och ser fram emot att välkomna alla bostadsköpare till området under våren och hösten. Det är särskilt roligt att få välkomna nya bostadsköpare till vårt första område som vi utför tillsammans med Blooc efter sammanslagningen,” säger Emelie Friden, Derome.

Läs hela artikeln här

 

Blooc får förnyat förtroende och börjar tillsammans med Gillöga planera för nästa etapp i området Lindbacken, Uppsala. Projektet blev Brf Mossgläntan om 24 stadsradhus med fyra sovrum i två storlekar i samma Blooc-stil som tidigare och säljstartades innan sommaren 2020.

 

April

Under första delen av 2020 tecknades avtal mellan bostadsutvecklaren Blooc och Tmpl för utveckling av den digitala boendeappen Blooc Home. Med appen hoppas Blooc ta ännu ett steg i att göra livet lite enklare för de som flyttar in i något av de bostadsområden som Blooc utvecklat och öka den sociala kontakten mellan grannarna. I framtiden kommer de som flyttar in i ett område utvecklat av Blooc också erbjudas ett brett tjänsteutbud och designprodukter ritade av arkitekterna på Blooc. Läs hela nyheten här.

 

”Modernt och funktionellt i skandinavisk tappning” när SVTs ”Vem bor här?” besökte Ida Thoursie Scherdins hem utvecklat av Blooc! Spana in Idas Instagram här

 

Maj

Den första etappen av Mossgläntan såldes slut på bara några veckor!

”Lindbacken är ett perfekt exempel på ett bostadsområde med just de kvalitéer som vi vet att många bostadsköpare värdesätter högt – så som bra utbud av förskolor, skolor, närservice, fina parker och bra kommunikation. Det i kombination med att bostäderna i Mossgläntan är utformade utifrån ett starkt målgruppsperspektiv har skapat en stor efterfrågan och en betydligt högre försäljningstakt än vad vi hade förväntat oss. Rätt produkt på rätt plats är ännu viktigare i tuffare tider”, säger Emilia Söderman, Projektledare Marknad/Försäljning, Blooc.

 

Juni

I juni hade 11 skarpa avtal tecknats med kunder som valt sitt nya drömhem i Parkhusen och projektet avropade start på produktion.

”Parkhusen har visat att efterfrågan står för nytänkande bostäder med ett tydligt hållbarhetstänk. Nu har vi endast fem hus kvar till salu och intresset är fortsatt högt”, säger Johan Hjalmarsson, Fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

 

Under våren planerades det för ett första gemensamma bostadsprojekt mellan Blooc och Derome. Bolagen kan beskrivas som syskon i den familjeägda koncernen Derome och besitter tillsammans gedigen erfarenhet av bostadsutveckling. I Juni var det bestämt att Blooc och Derome Hus tillsammans ska uteckla en av etapperna i den nya ambitiösa satsningen i Bro Mälarstad i Upplands Bro. Läs mer om Skogsgatan här.

 

Juli

I juli lanserades Blooc årliga edition, Moss & Sage – en färgskala i naturnära gröna toner som möter solida och kontemporära material. Djupa, dämpade och varma kulörer och inslag av ljusare och friska nyanser ger editionen en samtida och ombonad känsla. Okomplicerat, trivsamt och tidlöst.

 

Augusti

Godkänt bygglov för Skogsgungan i Åkersberga och projektet produktionsstartades utan säljkrav med planerade inflyttningar under 2021.

”Vi är väldigt glada att vi nu går in i nästa fas med Brf Skogsgungan tillsammans med Blooc. Våra organisationer kompletterar varandra väl och tillsammans har vi har sett ett starkt intresse för området och får löpande in nya spekulanter för projektet. Nu ska det bli spännande att gå in i produktionsfasen och följa försäljningen framåt under hösten,” säger Wojciech Wondell, Projektchef på Titania.

 

September

Redan kort efter VIP-lanseringen hade flera bokningar kommit i september har alla 23 bostäder sålts till kunder som valt sitt nya drömhem i Brf Siken.

”Det är superroligt att försäljningen av projektet gått så bra. Vi tror att det är en kombination av att området Borsökna är ett av Eskilstunas mest attraktiva områden för barnfamiljer. Den nybyggda förskolan ger en fin helhet till området och bostäderna som arkitekterna på Blooc utvecklat är precis det målgruppen söker i sitt drömhem. Den moderna barnfamiljen i Eskilstuna efterfrågar en allt högre nivå på design och bostäderna som Blooc ritat har de detaljerna som gör hela skillnaden. Vi ligger också rätt i pris för vad marknaden idag kan betala,” säger Annica Lövgren och Ellinor Mersin, Fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

 

Intresset för bostäder och bostadsområden utvecklade av bostadsutvecklaren Blooc är stort och för att möta bolaget 5-årsplan behöver bland annat arkitektavdelningen växa. Under hösten inledde Blooc rekrytering av två nya arkitekter och omkring 300 ansökningar kom in.

 

Oktober

I oktober blev den andra etappen av Mossgläntan i Lindbacken slutsålt. Lanseringen som genomfördes mitt under rådande Coronapandemin blev till försäljningssuccé då första etappen i projektet såldes slut på bara några veckor. Den andra etappen av Mossgläntan lanserades efter sommaren och intresset var fortsatt stort för bostäderna. Totalt omfattar projektet 24 stadsradhus med fyra sovrum i två storlekar i samma Blooc-stil som tidigare. Området med de olika kvarteren kommer harmonisera väl med varandra, och samtidigt ha sin egen karaktär.

 

November

Under hösten 2020 tecknades avtal mellan bostadsutvecklaren Blooc och Tulip. De båda bolagen kommer tillsammans att utveckla ett nytt bostadskvarter i Steninge Slottsby i Sigtuna. Projektet omfattar 6 friköpta parhus ritat av arkitekterna på Blooc.

”Efter att under en längre tid fört en dialog med Blooc är vi glada över lanseringen av Solfjädern som vårt första projekt tillsammans. Vi har båda ett långsiktigt engagemang till området och kombinationen av Bloocs genomtänkta och välplanerade bostäder och tilltalande design med tomternas unika placering kommer verkligen att bli något speciellt. Vi ser med spänning fram emot säljstarten”, säger Kristoffer Österholm, Tulip.

 

Alla 16 bostäder tecknade av kunder som valt sitt nya drömhem i Parkhusen.

”Under detta märkliga år har efterfrågan på husen i Parkhusen varit mycket stor. Kombinationen av stilrena materialval och en väl genomtänkt planlösning gör husen kompletta. Jag hoppas att jag får förmånen att arbeta med Bloocs hus snart igenom,” säger Johan Hjalmarsson, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

 

December

Under 2020 tecknades det femte avtalet mellan bostadsutvecklaren Blooc och Gilllöga. Det femte gemensamma bostadsprojektet Brf Mossgläntan lanserades under 2020 och försäljningen blev en ännu en succé. Produktionen är nu i full gång och inflyttningar beräknas till 2021. Nu får Blooc återigen förnyat förtroende och planerar tillsammans med Gillöga nästa etapp i området Lindbacken, Uppsala. Läs mer om det kommande projekt Skogsbrynet.

 

Blooc öppnar inom kort upp dörrarna för ett nytt visningshus – denna gång i natursköna Borsökna, Eskilstuna!

”Vi ser verkligen fram emot att visa upp bostäderna på riktigt. Det finns ett stort värde att kunna känna på huset, uppleva planlösningen och alla de interiöra detaljerna som är ritade och utvalda av Blooc”, Emilia Söderman, Marknad & Försäljning, Blooc.

 

Vi har glädjen att avsluta årets resumé genom att berätta att det nyligen blev klart vilka två arkitekter som Blooc rekryterar till arkitektavdelningen. Rekryteringen inleddes under hösten och omkring 300 ansökningar kom in. Vi är väldigt spända på att välkomna och berätta mer om de båda arkitekterna som kommer att tillföra mycket till vår arkitektavdelning under 2021!

God jul och gott nytt år önskar vi på Blooc!

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!